11 medalí z Mistrovství České republiky

Česká asociace tradičního karate (ČATK) pořádala uplynulý víkend v Ostravě Mistrovství České republiky, kterému předcházelo několik kol Národních pohárů a zahraničních soutěží. Akademie vyslala na tento turnaj 24 závodníků. Tvrdá dřina přinesla ovoce a pro Brno jsme získali 11 medailí z toho 2 tituly Mistra ČR.

“Letošní rok jsme však přehodnotili přístup k závodům, které by měly být součástí tréninkových metod karatistů a nikoliv hlavním cílem. Závodníkům jsme kladli na srdce, aby předvedli zejména dobrý výkon a dobré karate. Nejde o to získat na každém turnaji medaili, ale být spokojený se svým výkonem, snažit se o co nejlepší prezentaci našeho dojo. Pokud karatista nezvítězí, uvažovat proč to nestačilo a v čem se zlepšit. Vychováváme u nás dobré karatisty, kteří mohou být dobří závodníci nikoliv naopak.” říká hlavní instruktor dojo Radek Januš.

Na Mistrovství České republiky jsou soutěžní kategorie rozděleny podle věku a technické úrovně (pásků). Soutěží spolu děti převážně ve stejném věku. Mohou tak porovnat své výkony a pro trenéry je to cenná zpětná vazba tréninkových metod. To, že tato metoda zafungovala zjišťujeme i díky pozitivní zpětné vazbě od dětí. Jsou méně ve stresu z případného neúspěchu, turnaj si užívají a podařilo se nám získat největší počet zlatých medailí ze všech klubů, které se turnaje účastnily.

Česká asociace tradičního karate bude po uzavření sezóny po MČR vybírat team, který bude reprezentovat na Dětském světovém mistrovství v Litvě a Mistrovství světa v tradičním karate v Kanadě.

Výsledky našich závodníků

  1. Hana Venturová – Kumite seniorky, starší juniorky, 3.místo
  2. Hana Venturová – Fukugo seniorky, starší juniorky, 3.místo
  3. David Kasal – Kata žáci-žačky A, Mistr ČR, 1.místo
  4. Denis Máčal – Kata žáci B (6.- 1.kyu), 2.místo
  5. Denis Brychta – Kata žáci B (6.- 1.kyu), 4.místo
  6. Nicolas Novák – Kata žáci C (6.- 1.kyu), 2.místo
  7. Šárka Jurkovičová – Kata žákyně D (9.- 7. kyu), Mistryně ČR, 1.místo
  8. Eleonora Izzi – Kata žákyně D (9.- 7. kyu), 2.místo
  9. Marie Moreno Hidalgo – Kata seniorky B, 3.místo
  10. Antonello Izzi – Kumite Sanbon kogo senioři, 3.místo
  11. Nela Mynaříková – Kumite Sanbon kogo seniorky, 3.místo
  12. Team Brychta, Máčal, Konečný – Kata team žáci, žákyně A + B tým, 3.místo
Napište nám

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.